Ledsmerteår 2016 - fordi smerter skal tages alvorligt

Mange mennesker lever med kroniske ledsmerter – og smerten påvirker alle aspekter af livet. Gigtforeningen satter fokus på ledsmerter i hele 2016, hvor det var internationalt ledsmerteår. Her kan du læse mere om vores aktiviteter i forbindelse med ledsmerter.

Dame med smerte og Ledsmerteår 2016 logo

Vi bliver hele tiden klogere på smerter, men der er stadig meget at arbejde for. 2016 var derfor udnævnt til internationalt ledsmerteår.

Læs mere om ledsmerteåret på den internationale smerteforskerforenings (IASP) hjemmeside

Når alt gør ondt

Det kan være svært at sætte sig ind i, hvad det betyder for livet, når alt gør ondt. Madlavning, påklædning, at gå fra det ene rum til det andet. Kroniske ledsmerter er et vilkår for mange mennesker – og smerten påvirker alle aspekter af livet – døgnet rundt.

For yngre betyder kroniske ledsmerter, at de på sigt har vanskeligt ved at fastholde et arbejde. For ældre medfører smerter, at de har svært ved at klare sig selv uden hjælp og generelt holde sig fysisk aktive. Også familien og andre pårørende bliver ramt. 

Et liv med smerter går ud over humøret, og mange falder hen til isolation, fordi de har for ondt til at deltage i fritidsaktiviteter og det sociale liv i øvrigt.

Gigtforeningens aktiviteter under Ledsmerteråret

I samarbejde med Aalborg Universitet og præsident for Det internationale ledsmerteår, professor og smerteforsker Lars Arendt-Nielsen, satte Gigtforeningen hele 2017 sætte særligt fokus på ledsmerter. 

Vi præsenterede en række arrangementer om ledsmerter, blandt andet borgermøder og lokale foredrag. Vi gennemførte desuden politiske indsatser, ligesom vi vil kommunikerede om smerter og deres betydning for den enkelte. 

Læs mere om aktiviteterne nedenfor. 

Senest opdateret 06.06.2017