Caroline Wozniacki fortæller i langt interview om livet med leddegigt

Se eller gense Line Baun Danielsens interview med den tidligere tennisstjerne. I interviewet fortæller 30-årige Caroline Wozniacki, om hvordan livet tog en alvorlig drejning, da hun i 2018 pludselig blev ramt af leddegigt på toppen af sin karriere.

Det var en omvæltning, der betød, at selv hendes nærmeste havde svært ved at forstå, hvad hun gennemgik. En dag satte hun sig bare ned og begyndte at græde.

Jeg sagde - prøv og hør, jeg har det ad helvedes til! I bliver nødt til at høre på mig. Hele min familie var der. David (hendes mand, red.) var der, og de sad bare med åben mund og stirrede på mig. For jeg har spillet med brækket tær og med alt muligt. Jeg siger ikke, jeg har ondt, medmindre det er virkeligt slemt".

Siden den episode har familien sat sig grundigt ind i sygdommen, så de støtter og bakker op. Men tennisstjernen har også selv måttet ændre ting i sit liv.

Lytter til kroppen på en ny måde

"Jeg blev nødt til at lytte mere til min krop og gøre ting anderledes. Jeg er typen, der altid vil træne mere, men jeg kan bare ikke nogle dage. Der er jeg blevet meget bedre til at lytte til min krop og sige: I dag tager vi det stille og roligt. I dag strækker vi bare ud", fortæller en ærlig Wozniacki.

Men selvom hun i 2020 lagde sin professionelle tenniskarriere på hylden og har måttet erkende, at sygdommen altid vil være en del af hendes liv, så er hun ikke holdt op med at være aktiv.

"Jeg prøver at røre mig hver dag. Om det er en lang gåtur, om det er yoga, pilates eller styrketræning, så har jeg fundet ud af, at min krop har det meget bedre med at røre sig. Fordi mine led bliver smurt på en eller anden måde, når blodet kommer rundt i kroppen. Det har hjulpet mig rigtigt meget. Jeg er også blevet bedre til at sove og forsøger at spise sundt. Det hjælper meget på min inflammation".

Inflammatoriske gigtsygdomme opdages for sent

Interviewet er fra et digitalt arrangement, som Gigtforeningen og biofarmaceut-virksomheden UCB Nordic lancerede i forbindelse med Advantage Hers-kampagnen. Kampagnen skal skabe opmærksomhed om, at mange yngre kvinder hvert år rammes af inflammatoriske gigtsygdomme.

Se hele interviewet og den digitale event, hvor Wozniacki også fortæller om kampen med lægerne og om sin graviditet. Hun venter sit første barn til juni, en lille pige.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

I det digitale event medvirker også tidligere elitesvømmer og rygsøjlegigtpatient Mathilde Langballe og reservelæge i reumatologi og forsker Karen Schreiber fra Dansk Gigthospital i Sønderborg, der fortæller om, hvorfor inflammatoriske gigtsygdomme alt for ofte bliver opdaget for sent, især hos kvinder.

Publiceret 29.04.2021