Bliv klogere på lupus – deltag i World Lupus Day

Vær med på World Lupus Day den 11. maj i København, når landets førende eksperter deler deres nyeste viden om, hvordan lupus/SLE diagnosticeres og behandles – og hvordan du bedst lever med sygdommen.

Lupus er en kompleks sygdom, ofte med alvorlige konsekvenser for den enkelte. World Lupus Day fejres derfor hvert år over hele verden for at skabe opmærksomhed om lupus og bedre forståelse for, hvordan sygdommen diagnosticeres og behandles.

Du kan være med, når World Lupus Day fejres i Danmark. Det sker torsdag den 11. maj kl. 13-17 på Rigshospitalet i København, hvor landets førende eksperter vil dele ud af deres nyeste viden om, hvordan lupus diagnosticeres og behandles, og hvordan mennesker med sygdommen kan få et bedre liv. 

Danmark er på forkant med forskning i lupus, og du vil også komme til at høre om den nyeste forskning på området.

World Lupus Day er for alle med interesse for sygdommen.

Se program og tilmeld dig

Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Rigshospitalet, SLE-Lupus-diagnosenetværket og Gigtforeningen.

Fakta om lupus/SLE


  • Lupus/SLE er en kronisk, autoimmun bindevævssygdom, som kan medføre symptomer fra mange organsystemer som hud, led, blodårer og nyrer. Sygdommen er meget kompleks og svær at diagnosticere, forstå, kontrollere og ikke mindst at leve med.
  • Omkring 2.000 mennesker i Danmark har lupus/SLE. Ni ud af ti er kvinder, ofte i slutningen af 30’erne, hvor de er i fuld gang med familieliv og karriere.
  • Sygdommen har stor indflydelse på den enkeltes daglige liv, almene helbredstilstand og arbejdssituation. Omkring 28 procent oplyser, at de ikke er i arbejde på grund af sygdommen.
  • I Europa anslås ca. 500.000 mennesker at være diagnosticeret med lupus/SLE, hvilket omtrent svarer til udbredelsen af dissemineret sklerose. Men lupus/SLE er næsten ukendt.
Publiceret 05.04.2017