Professor Kim Hørslev-Petersen modtager Gigtforeningens Æresmedalje

Professor Kim Hørslev-Petersen, Kong Christian X’s Gigthospital i Gråsten har fået tildelt Gigtforeningens Æresmedalje. Medaljen tildeles for "fremragende indsats i kampen mod gigten".

Billedet: Fra venstre professor Kim Hørslev-Petersen, Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind samt formand for Gigtforeningens bestyrelse Ulrik Bülow.

Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind siger om baggrunden for tildelingen af æresmedaljen: ”Kim Hørslev-Petersen er en af landets dygtigste gigtforskere, og hans arbejde har været med til at revolutionere behandlingen af inflammatoriske gigtsygdomme, hvilket har haft betydning for patienter over hele verden. Samtidig udviser Kim Hørslev-Petersen også en helt enestående omsorg for sine patienter, hvoraf nogle har fulgt ham – og omvendt – siden han blev ansat som vikar på gigthospitalet i 1981. Derfor fortjener han om nogen Gigtforeningens Æresmedalje,” siger Mette Bryde Lind.

Selv siger professor Kim Hørslev-Petersen om sit arbejde:

"Det, der inspirerer mig, er kombinationen af arbejdet med at forbedre behandlingsmulighederne og kontakten med mine patienter. For mig handler mit arbejde meget om de menneskelige relationer, og jeg har patienter, som jeg har fulgt i 37 år. Som læger skal vi hele tiden sørge for at blive fastholdt i det virkelige liv, og det hjælper mine patienter mig med."

Kim Hørslev-Petersen har speciale i leddegigt, der er en såkaldt inflammatorisk, autoimmun sygdom, som giver betændelse i leddene. I 2018 flytter Kong Christian X’s Gigthospital, som er hospitalets officielle navn, fra Gråsten til Sønderborg i nye, tidssvarende lokaler. Både Kim Hørslev-Petersen, hans forskning og patienter flytter med.

Fakta

• Gigtforeningens medalje for fremragende indsats er kun blevet uddelt 28 gange siden prisen blev indstiftet i 1961.
  • Blandt tidligere modtagere er: fhv. minister K. K. Steincke, Hendes Majestæt Dronning Ingrid, tidligere bestyrelsesformand i Gigtforeningen Mikael
  • Olufsen og Hendes Majestæt Dronning Margrethe.
  • Prisen blev uddelt i forbindelse med Gigtforeningens repræsentantskabsmøde den 30. maj.

For yderligere kommentarer

Anne Reinholdt, kommunikationschef, tlf. 27 15 70 67