Mig og min gigt: Caroline har lupus/SLE og vil bare have et liv

Caroline Falkenberg er 40 år og har den sjældne gigtsygdom lupus/SLE. Hun nægter kun at være syg – hun vil bare have et liv. Derfor passer hun både et fleksjob og er frivillig på det lokale bibliotek. Du kan lytte med, når hun fortæller som sit liv i Mig og min gigt, Gigtforeningens podcast med personlige historier.

Du lytter til podcasten ved at klikke på afspilleren herunder. 

Her kan du lytte til en podcast – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

For to og et halvt år siden fik Caroline konstateret lupus/SLE efter tyve år med mange besøg hos lægen – og ingen forklaring på de mange infektioner, hun blev ved med at få. I dag har hun stadig sin gang hos læger og på hospitaler. Men nu hun ved hvorfor. Hun drømmer om et liv helt uden smerter og de mange uforudsigelige infektioner i kroppen, der følger med, når man har lupus.

Caroline har den autoimmune gigtsygdom lupus/SLE, som cirka 1.800 danskere lider af. At sygdommen er autoimmun betyder, at kroppen angriber sit eget væv. Også det raske. I podcasten kommer du med hende på Gentofte Hospital og videre hjem til lejligheden i Virum, hvor hun fortæller om sin hverdag med sygdommen.

"Jeg nægter at være den syge. Jeg vil bare have et liv. For hvis jeg - hver gang jeg har ondt, hver gang jeg har det dårligt, hver gang jeg har kvalme  - skulle blive hjemme,  ville jeg aldrig være på arbejde. Så ville jeg aldrig se andre mennesker," fortæller Caroline.

Hun har en søn på 14 år og et fleksjob tyve timer om ugen, som hun passer, næsten uanset hvor skidt hun har det. En gang om ugen tager hun sammen med sin hund, Arthur, ned på det lokale bibliotek, hvor de hjælper børn med at lære at læse. Det giver hende energi i hverdagen.

Læs mere om lupus/SLE

Mig og min gigt – Gigtforeningens podcast med personlige historier

 

Carolines historie er en del af Mig og min gigt, en podcastserie med personlige historier om at leve med gigt. Du kan finde podcasten her på hjemmesiden, i iTunes eller lytte i din mobil-app. Søg på gigt eller Klog på gigt - så dukker de personlige historier op i din søgning. 

Udsendelsen er tilrettelagt af Alice Sprotte. Tak til netradioen Den2Radio for sparring i forbindelse med udsendelsen.

Senest opdateret 07.05.2018