Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Sanos linsebolognese

Det skal du bruge

Linsebolognese

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 tsk. røget paprika eller alm. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. basilikum
  • 1 spsk. mørk balsamico (kan undlades)
  • 1 dåse hakket tomat
  • 50 g soltørret tomat
  • 50 g røde linser
  • 1 dl grøntsags fond

Tilbehør

  • 400 g fuldkorn spaghetti
  • 300 g gulerod
  • 300 g spidskål.
  • Evt. parmesan
  • Evt. hakket frisk basilikum

Sådan gør du

Linsebolognese

  1. Løg og hvidløg brunes godt af. Det må gerne begynde at karamellisere. Krydderierne til sættes og steges med løgene i 2 min. Fond, hakkede tomat og linser tilsættes.
  2. Gulerødderne skrælles og rives sammen med squash, de tilsættes bolognesen.
  3. Soltørret tomater hakkes i mindre stykker og tilsættes.
  4. Det hele koges på middel varme i 20-30 min. til linserne er kogt møre. Smages til med salt og peber. Evt. mere krydderi.

Råkost

Gulerødder og spidskål snittes fint og blandes med citronsaft.

Servering

Server linsebolognese med fuldkorns spaghetti og råkost. Eventuelt drys med reven parmesan og frisk basilikum.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Birthe Odder Jensen - 12-04-2023 18:20

Har ingen kommentar til opskriften, da jeg ikke har prøvet endnu, men kan opskriften ikke få et mindre billede, så den kan være på en side ? mvh Birthe.