Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Tapas med sønderjysk touch

2 personer

Ristet sønderjysk rugbrød

Ingredienser

  • 2 skiver sønderjysk rugbrød
  • Et drys kanel

Fremgangsmåde

  • Skær brødskiverne i kvarte og drys et tyndt lag kanel på.
  • Rist brødskiverne i ovnen i 12–15 minutter ved 200 grader og server dem til tapas’en.

Spyd med torsk

Ingredienser

  • 2 bambusspyd
  • 130 g torskefilet
  • 1/3 avocado
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 4 skiver sønderjysk kartoffelspegepølse
  • Salt (gerne kryddersalt) og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær torskefileten i 6 lige store stykker.
  2. Skær avocadoen i 4 stykker.
  3. Bland olivenolie med citronsaft og vend avocado- og torskestykker i blandingen.
  4. Sæt 3 stykker torsk, 2 stykker avocado og 2 stykker spegepølse – foldet 2 gange – på hvert spyd. Start og slut med torsk.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Bag spyddene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter.
  7. Tag to store tallerkener, og læg et spyd på hver tallerken.

Salat med hø-ost

Ingredienser

  • 1 spsk. pinjekerner
  • 25 g blandede salatblade (1/3 bakke)
  • 30 g gul peberfrugt (ca. 1/4)
  • 60 g jordbær
  • 40 g blåbær
  • 50 g hø-ost i skiver
  • 2 tsk. balsamicoglace

Fremgangsmåde

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  2. Skyl grønt og frugt, og skær peberfrugt og jordbær i skiver.
  3. Anret først salatbladene på den sidste tredjedel af de to tallerkener – dernæst peberfrugt, hø-ost, jordbærskiver og blåbær.
  4. Hæld balsamicoglace over og pynt med ristede pinjekerner.

Tip: Hø-ost kan erstattes af Emmentaler eller anden fast ost med god smag.

Sønderjyske pølser med æblepeberrod

Ingredienser

  • 150 g kold æblemos
  • 1 spsk. revet peberrod
  • 1 tsk. citronsaft
  • Evt. sukker
  • 1 kålpølse
  • 1 ringriderpølse

Fremgangsmåde

  1. Rør æblemosen med revet peberrod og citronsaft, og smag evt. til med sukker.
  2. Skær pølserne i 1 cm tykke skiver på skrå.
  3. Læg pølsestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Rist pølserne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  5. Anret pølsestykkerne på tallerkenerne ved siden af spyddene, og server æblepeberrod i en lille skål ved siden af.
Senest opdateret 08.04.2021

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer