Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Pasta bolognese

4-6 personer

Ingredienser

  • 2 bk. cherry- eller blommetomater, eller 10 alm. modne tomater
  • 2 spsk. konc. tomatpuré
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 1 bundt frisk basilikum/oregano
  • 1-2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. sukker
  • 600 g magert oksefars
  • 1 rødløg
  • 4 gulerødder
  • 100 g frisk spinat
  • 400 g fuldkornspasta
  • 1/2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Tomatsovs

  1. Skyl og skær tomater i halve.
  2. Tilsæt 2 spsk. konc. tomatpuré, vand, 50 g hakkede soltørrede tomater i olie samt skyllet basilikum eller oregano.
  3. Blend til en jævn konsistens, juster evt. med vand og smag til med salt, sukker og lidt peber.

Kødsovs

  1. Skær rødløg i små tern og svits dem gyldne i olivenolie.
  2. Tilsæt oksefars og svits til kødet er gennemstegt.
  3. Tilsæt tomatsovsen og evt. mere vand. Lad det koge op i 5-10 minutter under omrøring.
  4. Kog fuldkornspasta efter anvisningen.
  5. Imens skrælles gulerødder og skrælles videre, så du får gulerodsflager.
  6. Skyl og hak spinat groft. Vend spinat og gulerødder i kødsovsen lige inden servering.

Passer godt til

  • Pasta bolognese spises som hovedret med en lækker salat til eller med groft brød.

Variationer

  • Tilsæt 2 ds. flåede hakkede tomater i stedet for at lave en tomatsovs selv, blend dem evt. først.
  • Tilsæt squash i tern, svits sammen med løg.
  • Skær gulerødder i små tern og svits sammen med løg i stedet for at tilsætte dem rå.
  • Brug forårsløg i stedet for rødløg.
  • Drys med revet ost, f.eks. mozzarella eller parmesan.

Energifordeling pr. person

I alt: 558 kcal.
Protein: 167 kcal. (39,8 g)
Kulhydrat: 194 kcal. (46,2 g)
Kostfibre: 16 kcal. (3,8 g)
Fedt: 181 kcal. (19,5 g)

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer