Tapas med sønderjysk touch

Prøv forskellige tapasretter – nemme og sunde madopskrifter fra Gigtforeningen.

2 personer

Ristet sønderjysk rugbrød

Ingredienser

  • 2 skiver sønderjysk rugbrød
  • Et drys kanel

Fremgangsmåde

Skær brødskiverne i kvarte og drys et tyndt lag kanel på. Rist brødskiverne i ovnen i 12–15 minutter ved 200 grader og server dem til tapas’en.

Spyd med torsk

Ingredienser

  • 2 bambusspyd
  • 130 g torskefilet
  • 1/3 avocado
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 4 skiver sønderjysk kartoffelspegepølse
  • Salt (gerne kryddersalt) og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær torskefileten i 6 lige store stykker.
  2. Skær avocadoen i 4 stykker.
  3. Bland olivenolie med citronsaft og vend avocado- og torskestykker i blandingen.
  4. Sæt 3 stykker torsk, 2 stykker avocado og 2 stykker spegepølse – foldet 2 gange – på hvert spyd. Start og slut med torsk.
  5. Drys med salt og peber.
  6. Bag spyddene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 minutter. Tag to store tallerkener, og læg et spyd på hver tallerken.

Salat med hø-ost

Ingredienser

  • 1 spsk. pinjekerner
  • 25 g blandede salatblade (1/3 bakke)
  • 30 g gul peberfrugt (ca. 1/4)
  • 60 g jordbær
  • 40 g blåbær
  • 50 g hø-ost i skiver
  • 2 tsk. balsamico glace

Fremgangsmåde

  1. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  2. Skyl grønt og frugt, og skær peberfrugt og jordbær i skiver.
  3. Anret først salatbladene på den sidste tredjedel af de to tallerkener – dernæst peberfrugt, hø-ost, jordbærskiver og blåbær.
  4. Hæld balsamico glace over og pynt med ristede pinjekerner.

Tip: Hø-ost kan erstattes af Emmentaler eller anden fast ost med god smag.

Sønderjyske pølser med æblepeberrod

Ingredienser

  • 150 g kold æblemos
  • 1 spsk. revet peberrod
  • 1 tsk. citronsaft
  • Evt. sukker
  • 1 kålpølse
  • 1 ringriderpølse

Fremgangsmåde

  1. Rør æblemosen med revet peberrod og citronsaft, og smag evt. til med sukker.
  2. Skær pølserne i 1 cm tykke skiver på skrå.
  3. Læg pølsestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Rist pølserne i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
  5. Anret pølsestykkerne på tallerkenerne ved siden af spyddene, og server æblepeberrod i en lille skål ved siden af.
Senest opdateret 02.03.2016