Sildeburgere med rugbrød og råkostsalat

Sildeburgere med rugbrød og råkostsalat – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Sildeburger

4 personer

Ingredienser

Sildeburgere

  • 600 g kartofler
  • 600 g sildefileter
  •  1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl persille
  • 1/2 tsk. friske timianblade
  • 1 tsk. salt
  • lidt peber
  • olie til stegning
  • 16 skiver godt rugbrød
  • 120 g friskost naturel light
  • salatblade
  • 1 stort rødløg i ringe


Råkostsalat

  • 1/4 hvidkålshoved
  • 1 madæble
  • 1 rødløg
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

Sildebøffer

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i usaltet vand.
  3. Læg de sammenfoldede sildefileter på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter. 
  4. Tag skindet af sildefileterne, og del dem i mindre stykker. 
  5. Pil og riv hvidløg og løg, og kom det i en stor skål sammen med kartofler, sildefileter, æg, hakket persille, timian, salt og peber.
  6. Rør det godt sammen til en fars. Form sildefarsen til 8 flade burgerbøffer, og steg dem på panden i lidt olie, ca. 6 minutter på hver side ved middel varme.

Råkostsalat

  1. Snit hvidkålen fint.
  2. Fjern kernehuset fra æblet, og skær det i små terninger.
  3. Pil løget, og skær også det i små terninger.
  4. Hak persillen groft, og bland det hele sammen.

Samling af burgerne

  1. Smør alle rugbrødsskiverne med friskost, og læg de 8 skiver på et fad.
  2. Fordel salatblade, sildebøffer og rødløg på skiverne, og læg de andre 8 brødskiver på som låg.

Servering

Server sildeburgerne sammen med råkosten.

Tips

Du kan bruge en færdiglavet fiskefars til burgerne. Sildefarsen kan også formes og spises som frikadeller.

Så meget omega-3 får du

Én portion af retten indeholder omega-3 svarende til 5 1/2 fiskeoliekapsel*.
* Med den meget høje koncentration af omega-3 på 540 mg.

Senest opdateret 19.05.2016