Anmeldelser

2/5

Din anmeldelse

Pizza med polentabund - glutenfri

4 personer

Polentabund

Ingredienser

  • 1,25 liter vand
  • 300 g majsgryn
  • 1/4 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Bring vandet i kog, drys majsgryn i og kog op under omrøring.
  2. Kog majsgrynene ved svag varme i 40 minutter. Rør i grøden med jævne mellemrum.
  3. Rør salt ud i den kogte polenta.
  4. Bred den varme polenta ud på en hel bageplade beklædt med bagepapir.

Pizzatopping

Ingredienser

  • 2 tsk. olivenolie
  • 1/2 kg hakket oksekød, højst 10 % fedt
  • 1 (75 g) løg, finthakket
  • 1 tsk. mild chilikrydderi
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl tomatketchup
  • 1/2 dl tomatsalsa, hot
  • 1/2 dåse (125 g kogte) kidneybønner
  • Salt og peber
  • 250 g revet mozarellaost
  • 1 stort (100 g) rødløg i skiver
  • 1 stor (200 g) grøn peber i skiver
  • 3 (250 g) tomater i skiver
  • Oregano, tørret

Fremgangsmåde

  1. Svits oksekød og løg i olie.
  2. Tilsæt chilikrydderi, vand, tomatketchup, tomatsalsa, salt og peber og lad kødsaucen småkoge 10 minutter.
  3. Hæld vandet fra kidneybønnerne og hæld dem i kødsaucen. Lad den koge endnu 5 minutter og smag til.
  4. Fordel kødsaucen på polentabunden, men lad en kant på 2 cm være uden topping.
  5. Drys mozarellaost på og fordel dernæst rødløg, peberfrugt og til sidst tynde tomatskiver på pizzaen.
  6. Bag pizzaen midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  7. Drys oregano på før servering.
  8. Suppler evt. med ekstra tomatsalsa, hvis der ønskes en stærkere chilismag.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer