Karry-kokossuppe med ris

Prøv karry-kokossuppe med ris – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Karry-kokossuppe med ris

4 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. rapsolie
  • 2 løg (200 g) i små tern
  • 2 spsk. karry
  • 1 dl (80 g) parboiled ris/risblanding med vilde ris
  • 3 gulerødder (250 g) i tern
  • 1 lille æble (80 g) i tern
  • 1,5 l vand
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. maizena
  • 1 dl vand til jævning
  • 1 ds. (400 g) kokosmælk, light
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Løg og karry sauteres i olien.
  2. Ris tilsættes og svitses med i 2 minutter.
  3. Gulerødder, æble, vand, bouillonterninger og citronsaft tilsættes.
  4. Suppen småkoger ca. 30 minutter. til risene er møre.
  5. Maizena og vand røres til en jævning, suppen jævnes og koges igennem.
  6. Kokosmælken tilsættes og suppen varmes igennem (den må ikke koge igen).
  7. Suppen smages til med salt, peber og citronsaft.

Forslag til servering

Suppen drysses med poppede vilde ris og serveres med flutes.

Poppede vilde ris

  • 1 tsk. rapsolie varmes op i en gryde
  • 1/2 dl vilde ris tilsættes og poppes i gryden med låget på (som popcorn).

En portion suppe indeholder

Energi: 1250 kJ
Protein: 5 g
Kalk: 55 mg
Kostfibre: 4 g

På billedet er også squashsuppe med friskost.

Senest opdateret 28.08.2015