Julesmåkager - bag tre slags af samme dej

Prøv julesmåkager: Chokoladenøddekager, kokoskager og ingefærnødder. En nem opskrift fra Gigtforeningen.

Grunddej

Det skal du bruge

  • 250 g hvedemel
  • 175 g flydende  fedtstof (oliemargarine)
  • 100 g flormelis

Sådan gør du

Kom mel, flydende fedtstof og flormelis i en skål og rør dejen sammen på røremaskinen. Rør kun til dejen hænger sammen. Dejen vil være blød, fordi der bruges flydende fedtstof.

Chokoladenøddekager, 40 stk. 

Det skal du bruge

  • En portion grunddej
  • 40 g groft hakket mørk chokolade
  • 40 g groft hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tilsæt chokolade, nødder og  vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i fire stænger. Del hver stang i 10 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader  i 14–16 minutter.

Kokoskager, 48 stk.

Det skal du bruge

  • En portion grunddej
  • 60 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tilsæt kokosmel og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt,  til alt er blandet.
  2. Tril dejen i fire stænger. Del hver stang i 12 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hver dejkugle to tryk med en gaffel, så der dannes et ternet mønster.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader  i 8–10 minutter.

Ingefærnødder 96 stk.

Det skal du bruge

  • En portion grunddej
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt nellike

Sådan gør du

  1. Tilsæt krydderierne til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i fire stænger. Del hver stang i 24 stykker, som trilles til små kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter. 
Senest opdateret 29.11.2018