Fuldkornsspeltboller, langtidshævede

Prøv langtidshævede fuldkornsspeltboller – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

10 stk.

Det skal du bruge

  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 10 g gær
  • 60 g hørfrø
  • 300 g fuldkornsspeltmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. salt

Sådan gør du

  1. Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gæren i den kolde væske.
  2. Tilsæt hørfrø, fuldkornsspeltmel, hvedemel og salt og  rør dejen på røremaskinen i 10 min.
  3. Dæk skålen med plastfilm og sæt dejen til hævning i køleskabet i mindst 8 timer og gerne natten over.
  4. Læg bagepapir på en bageplade og sæt bollerne på pladen med en grydeske. Lad dem hæve endnu  20 min. ved stuetemperatur.
  5. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Senest opdateret 22.10.2019