Æblemuffins med sveskecreme

Prøv æblemuffins med sveskecreme – en nem og sund madopskrift fra Gigtforeningen.

Æblemuffins med sveskecreme

Fuldkorns-æblemuffins (15 stk.)

Ingredienser

300 g fuldkornshvedemel
75 g sukker
1 spsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1/4 tsk. revet muskatnød
50 g hakkede mandler

2 1/2 dl minimælk
1 æg
1/2 dl rapsolie
350 g revet æble med skræl

Fremgangsmåde

  1. Bland de seks tørre ingredienser i en skål.
  2. Pisk minimælk, æg og olie let sammen. Tilsæt revet æble og vend de tørre ingredienser sammen med de våde og bland til en ensartet dej.
  3. Fyld smurte muffinsforme eller papirmuffinsforme ¾ fulde.
  4. Bag muffins ved 200 grader i 20 – 25 min.

Fuldkorns-æblemuffins er fedtfattige og fiberrige og med det relativt lave sukkerindhold er de velegnede som både kage- og madmuffins. Fuldkorns-æblemuffins kan fryses. De smager bedst lune; enten friskbagte eller lune fra mikroovnen. De kan serveres

  • Som mellemmåltid
  • Som kage til kaffen
  • Som hurtig morgenmad – derhjemme eller på farten 
  • Flækkede og ristede på brødrister med ost på
  • Som fedtfattig dessert med skyr-sveskecreme til


Skyr-sveskecreme med kaffe (2 portioner)

Ingredienser

250 g skyr
60 g bløde svesker (7 – 8 stk.)
1 tsk. instant kaffe

Fremgangsmåde

Kom skyr, svesker og kaffe i en blender og blend til cremen er jævn og ensartet.

Denne opskrift stammer fra en patient på Dansk Gigthospital i Sønderborg, som har givet os lov til at bruge den.

Skyr-sveskecremen kan spises

  • Som selvstændig dessert
  • Som mellemmåltid til den søde tand
  • Som fyld til fuldkorns-æblemuffins
  • Som fyld i lagkage, vandbakkelser, marengs
  • Som "guf" på isvafler
Senest opdateret 27.03.2019