Foredrag: Spiller tarmfloraen en rolle ved gigtsygdomme?

Dato/tid: 09.04.2019 kl. 19:00
Sted: Sundhedscenter Kolding
Sygehusvej 6
6000 Kolding
Pris: Medlem: 50 kr.
Ikke-medlem: 75 kr.
Tilmelding:

Senest den 4. april til Kirsten Dalager, tlf. 24 52 54 75, e-mail gigten.trekanten@mail.dk

Arrangør: Trekantsområdekreds

Der er generelt kommet meget fokus på tarmbakteriers betydning for vores helbred. Under dette spændende og tankevækkende foredrag bliver du klog på de gode og livsvigtige tarmbakterier, der blandt andet spiller en afgørende rolle for udviklingen og aktiviteten af vores immunforsvar.

Men spiller tarmfloraen egentlig også en rolle for gigtsygdomme? Og kan ændret tarmflora være en ny kur mod gigt?

Læge og ph.d studerende Maja Skov Kragsnæs ved Reumatologisk Afd. på OUH kommer og fortæller om den nyeste viden på området.

Visse sygdomme, som f.eks. leddegigt, rygsøjlegigt og psoriasisgigt, opstår, fordi immunforsvaret ”misforstår” sin opgave og begynder at angribe kroppens raske celler. Hvorfor det sker, ved forskerne endnu ikke. De nyeste teorier går på, at årsagen kan findes i sammensætningen af tarmens bakterier.

I et nyt projekt "FLORA-studiet", som er støttet af Gigtforeningen, vil Maja Skov Kragsnæs gennemføre nye undersøgelser med metoder, der aldrig før har været brugt på gigtpatienter.

Læs mere om FLORA-studiet og interview med Maja Skov Kragsnæs