Kom og få viden om kroniske smerter og gode råd til dagligdagen

Dato/tid: 04.04.2019 kl. 17:00
Sted: Svendborg Gymnasium & HF
A P Møllers Vej 35
5700 Svendborg
Pris: Medlem: 50 kr.
Ikke-medlem: 50 kr.
Tilmelding:

Arrangør: Gigtforeningens sekretariat

Er din hverdag påvirket af kroniske smerter i led, ryg og muskler? Så har du nu mulighed for at få viden om de kroniske smerter og gode råd til at mestre dem, når Gigtforeningen inviterer til borgermøde i Svendborg den 4. april. Tilmeld dig allerede i dag for at sikre dig en plads!

Omkring hver femte voksen i Danmark har kroniske smerter i led, ryg og muskler, og den hyppigste årsag er gigt. De kroniske smerter kan udfordre hverdagslivet med familie, arbejde og fritidsaktiviteter – men her kan den rigtige behandling, træning og smertemestring hjælpe.

På Gigtforeningens borgermøde kan du høre, hvad du kan gøre, hvis du har kroniske smerter i led, ryg og muskler tæt inde på livet. Du kan også høre om forskningen inden for forebyggelse og behandling af smerter i led, ryg og muskler, og du får viden om fysisk træning og smertemestring.

Mød eksperterne

På borgermødet vil en overlæge, psykolog og ergoterapeut dele deres viden om kroniske smerter i led, ryg og muskler og give gode råd til, hvordan du kan gøre din dagligdag nemmere og bevare din livskvalitet trods smerter og træthed. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne.

Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind afslutter borgermøderne.

Praktisk

• Bemærk, at der er et begrænset antal pladser, så tilmeld dig via linket ovenfor allerede i dag!
  • Prisen er 50 kroner, som inkluderer en sandwich og drikkevarer.

Borgermødet begynder kl. 17.00. Dørene åbnes en halv time inden.

Kroniske smerter i muskler og led
– hvad ved vi, og hvordan kan vi behandle dem?
v. Jesper Blegvad-Nissen, overlæge, Reumatologisk Afdeling, Regionshospitalet Silkeborg

Hvordan kan jeg leve et godt liv, når smerterne rammer?
v. Pia Meldgård, psykolog, Tværfagligt Smertecenter, Gentofte Hospital

Hvad kan du selv gøre, når smerter er et vilkår i din hverdag?
v. Lene Thomsen, ergoterapeut, Sano Aarhus

Hvad kæmper Gigtforeningen for?
v. Mette Bryde Lind, direktør, Gigtforeningen

Kort om smerter

• Hver 5. voksen i Danmark lever med kroniske smerter
  • Hver 4. voksen med konstateret gigt oplever, at deres egen læge har svært ved at forstå deres smerter.
  • Hver 5. voksen med konstateret gigt føler sig isoleret pga. smerter.
  • Hver 3. voksen med konstateret gigt skjuler deres smerter for omverdenen.
  • Den hyppigste årsag til smerter er sygdom/problemer i led, ryg og muskler.
  • Alt tyder på, at antallet af danskere med sygdomme og kroniske smerter i led, ryg og muskler vil stige i fremtiden.