Sjældne gigtformer og behandling v. professor

Dato/tid: 10.04.2019 kl. 19:00
Sted: Dansk Handicaps lokaler
Kr. Kolds Gade 1, 7700 Thisted
7700 Thisted
Pris: Medlem: 65 kr.
Ikke-medlem: 95 kr.
Tilmelding:

Senest den 5. april til Kirsten Agesen, tlf./sms: 61 67 73 29, gigtforeningen.thymors@gmail.com

Arrangør: Thy-Morsø-kreds

Kom og bliv klogere på sjældne gigtsygdomme, når professor i reumatologi, Lene Dreyer, fra Aalborg Universitetshospital fortæller om livet med bindevævssygdomme som lupus og sklerodermi. Et foredrag om de mere ukendte gigtformer og fremtidsudsigterne for behandlingen af disse.

Det kan være svært at forklare omverdenen, hvordan det er at leve med en sygdom, der ikke altid kan ses, men som i den grad kan mærkes. Bindevævssygdomme kan have et fredeligt forløb, men er kroniske sygdomme, der kan give symptomer fra mange områder i kroppen, herunder huden, bevægeapparatet, nyrer og lunger. Der er mange mennesker, der lider af en bindsvævesygdom.

Lene Dreyer vil belyse følgende:

• Hvad er symptomerne?
  • Hvordan stilles diagnosen?
  • Hvordan påvirkes hverdagen?
  • Hvad er der af behandlingsmuligheder?
  • Er der ny medicin på vej?

Der bliver mulighed for at stille spørgsmål.