Foredrag: Nyeste viden om kæmpecelle-karbetændelse

Senest den 7. maj 2019 til Lillian Nedergaard, tlf. 52 50 18 82,
e-mail nedergaard.os@gmail.com,

Arrangør: Syddjurs lokalgruppe

Vil du gerne høre om den nyeste forskning inden for gigtsygdommen kæmpecelle-karbetændelse? Så gå ikke glip af dette foredrag med læge og forsker Berit Dalsgaard Nielsen fra Reumatologisk afd. på Aarhus Universitetshospital. Hun har netop afsluttet sit forskningsprojekt om kæmpecelle-karbetændelse, og hun vil fortælle om resultaterne, der kan få afgørende betydning for tidlig diagnosticering og behandling af sygdommen.

PET-skanning er nøglen

Kæmpecelle-karbetændelse er en udbredt gigtsygdom, hvor immunforsvaret angriber kroppens store og ansigtets mindre blodkar. Berit Dalsgaard Nielsen har med støtte fra Gigtforeningen fundet ud af, at PET-scanninger kan afsløre kæmpecelle-karbetændelse i ansigtets små blodkar. Med denne metode kan lægerne meget præcist skelne mennesker med karbetændelse fra dem, der ikke har sygdommen.

Kom og hør meget mere om de opsigtsvækkende forskningsresultater.

Der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål i løbet af aftenen.

• Sluttidspunkt: kl. 21.
  • I pausen kan der købes kaffe/te/kage
  • Husk vi modtager kontanter