Vores grundfortælling

Et godt liv i bevægelse

Gigt rammer i alle aldre, og omkring hver 5. i Danmark lever med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler. Mange lever med alvorlige, kroniske sygdomme. Andre begynder at få svært ved at bære indkøbsposerne hjem pga. smerter. Uanset sygdommen eller symptomerne er vi her for dig og dine pårørende. Vi ved, at der er håb, og at gigt ikke er noget, som man bare skal lære at leve med. Mulighederne for at behandle og forebygge bliver hele tiden bedre, og jo før man griber ind, jo bedre.

Gigtsagen er forankret lokalt

Frivillige kræfter er vigtige for, at vi kan sætte gigtsagen på agendaen lokalt. Gigtforeningen og vores mange frivillige, omkring 500 organiseret i kredse, lokalgrupper og oplysningskredse landet over, klæder den enkelte på til at leve et så aktivt, deltagende og tilfredsstillende liv som muligt. Vi arrangerer f.eks. foredrag, borgermøder og motionsaktiviteter, hvor du og dine pårørende er velkomne til at deltage.

Viden er fundamentet for alt, hvad vi gør

Vi sætter gigt på dagsordenen hver eneste dag. Vi gør det, fordi ingen andre gør det. Alt, hvad vi foretager os, er baseret på viden. Vi rådgiver mennesker med gigt og deres pårørende på baggrund af viden. Vi driver vores egne behandlingssteder på basis af over 80 års erfaring. Og vi påvirker det politiske arbejde, fordi vi ved mere om sygdomme og smerter i led, ryg og muskler end nogen andre.

Forskning er nøglen til en fremtid med færre gener og større livskvalitet

Forskning er vigtig. Hvert år giver vi millioner af kroner til dansk gigtforskning. Det har ført til banebrydende resultater og forbedret livet for mange tusinde mennesker med gigt. Og det skal være med til at forebygge og udskyde sygdomme og smerter i led, ryg og muskler blandt de millioner af mennesker, der ellers vil blive ramt de kommende årtier. For smerter i led, ryg og muskler rammer det enkelte menneske, men gør ondt på hele fællesskabet. Derfor arbejder vi ikke kun for at give folk med gigt et bedre liv i dag, men ser også fremad. Forskning, forebyggelse og fokus er nøglen til en fremtid med færre gener og større livskvalitet for hele Danmark.

Senest opdateret 15.01.2018