Aktuelle ansøgningsfrister

Gigtforeningen støtter løbende forskning gennem stipendier, projektstøtte, hæderspriser, legater, mv. Disse har ikke alle faste ansøgningsfrister, men kan søges efter opslag.

Nedenfor er aktuelle opslag.

Hvis du har spørgsmål

Har du spørgsmål vedr. forskning, kan du kontakte vores forskningsadministration.

Læs mere om generelle ansøgningsfrister for Gigtforeningens projektstøtte, kongresstøtte, stipendier, priser og legater.

  • Dr. Ingrids Forskerpris 2024

    Gigtforeningen indkalder motiverede indstillinger til mulige modtagere af Dronning Ingrids Forskerpris på 250.000 kr.

    Formål

    Gigtforeningen uddeler Dronning Ingrids Forskerpris med henblik på:

    • at sætte fokus på dansk gigtforskning og profilere gigt som et interessant forskningsfelt.
    • at give aktive forskere en påskønnelse for deres indsats og en mulighed for at udvikle nye ideer samt at profilere Gigtforeningen i forskermiljøet.

    Uddeling

    Prisen uddeles i forbindelse med den internationale gigtdag den 12. oktober 2024.

    Hvem kan modtage prisen?

    En forsker med en målrettet og fortsat aktiv profil inden for dansk forskning med perspektiver for mennesker med gigt. En forsker, der har ydet en perspektivrig indsats og/eller resultater, der muliggør mærkbare forbedringer i forhold til forebyggelse og behandling af gigt, eller mere generelt skaber bedre muligheder i hverdagen for mennesker med gigt. Nuværende medlemmer af Gigtforeningens forskningsråd kan ikke indstilles til Dr. Ingrids Forskerpris. Prisen kan i særlige tilfælde deles af flere forskere. Dronning Ingrids Forskerpris kan kun modtages én gang.

    Krav

    Beløbet kan bruges til forskning i bred forstand. Eneste krav til prismodtageren er, at denne forpligter sig til efterfølgende at medvirke til formidling af forskningen i pressen og i Gigtforeningens blad LedSager med fokus på, hvilke konkrete muligheder forskningsresultaterne kan skabe for mennesker med gigt.

    Indstilling

    Prisen kan ikke søges. Alle kan indstille kandidater.

    Indstillingen af kandidater skal indeholde:

    • En kort begrundelse for at indstille kandidaten
    • Beskrivelse af relevant forskning
    • Kandidatens CV

    Prisens størrelse

    250.000 kr.

    Indstillingen sendes til

    Indstillingen skal sendes via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond.

    Indstillingen skal indsendes senest mandag den 29. april 2024 kl. 12.

  • Forskningsstipendier – 4 ledige

    Gigtforeningen har 4 forskningsstipendier til besættelse. Forskningsstipendierne er ledige til besættelse pr. 1. oktober 2024 eller snarest derefter.

    Der kan søges om op til to års løn. Det er en forudsætning for udbetaling af andet års løn, at der indsendes ansøgning om frigivelse, to måneder før første år udløber. 

    Forskningsstipendierne skal søges via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond. For mere information, ansøgnings- og bevillingsbetingelser se siden Søg om støtte til forskning.

    Eventuelle spørgsmål kan rettes til Connie Ziegler, tlf. 39 77 80 38, Henriette Thorseng, tlf. 39 77 80 67 eller på forskning@gigtforeningen.dk 

    Ansøgningsfrist er torsdag den 15. august 2024 kl. 12.

  • Projektstøtte

    Næste ansøgningsfrist til projektstøtte er torsdag den 15. august 2024 kl. 12.

    Projektstøtte skal søges via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond. For mere information, ansøgnings- og bevillingsbetingelser se siden Søg om støtte til forskning.

    Eventuelle spørgsmål kan rettes til Connie Ziegler, tlf. 39 77 80 38, Henriette Thorseng, tlf. 39 77 80 67 eller på forskning@gigtforeningen.dk

  • Introduktionsstipendier – 2 ledige

    Gigtforeningen har 2 introduktionsstipendier til besættelse pr. 1. januar 2025 eller snarest derefter.

    Studerende, der tager fri fra kandidatstudiet for at forske, kan søge til 12 måneders løn. Færdiguddannede kandidater kan søge til 6 måneders løn.

    Introduktionsstipendier skal søges via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond. For mere information, ansøgnings- og bevillingsbetingelser se siden Søg om støtte til forskning.

    Eventuelle spørgsmål kan rettes til Connie Ziegler,  tlf. 39 77 80 38, Henriette Thorseng, tlf. 39 77 80 67 eller på forskning@gigtforeningen.dk.

    Ansøgningsfristen er fredag den 1. november 2024 kl. 12.

  • Pulje på 1 mio. kr. til særlige forskningsindsatser

    Gigtforeningen uddeler i en pulje forskningsstøtte til 1-2 særlige forskningsindsatser inden for gigtområdet på i alt 1 mio. kr.

    Forskere kan frit byde ind med projekter inden for forskningsrådets uddelingsområde, som kan gavne mennesker med gigt, jf. nærmere forskningsrådets uddelingsstrategi. Støtten uddeles til både lønninger (herunder også løn til ph.d.-stipendier, postdocs og professorater) og til drift af forskningsprojekter. Støtten kan ikke bruges til refinansiering af allerede opslåede eller igangværende aktiviteter. Ved professorater forventes en beskrivelse af forskningsplanen. Lønmidler kan også søges til unavngivne medarbejdere. Bevillingerne gives som rammebevillinger i henhold til de søgte poster i ansøgningsbudgettet og Gigtforeningens bevillingsbetingelser.

    Særlige krav til ansøgningen

    • Forskningsprojektet er af høj international kvalitet.
    • Forskningsprojektet skal være gennemførligt og udføres i et stærkt forskningsmiljø.
    • Forskningsprojektets ansøger skal have betydelig forskningserfaring på minimum ph.d., lektorat eller tilsvarende niveau.
    • Forskningsprojektet skal foregå i et samarbejde mellem danske forskningsinstitutioner.
    • Forskningsprojektet skal så vidt muligt udføres i samarbejde med internationale forskningsinstitutioner.
    • Forskningsprojektet forventes at blive yderligere finansieret fra anden side, efter der er opnået støtte fra Gigtforeningen, hvilket der skal redegøres for under budgettet.
    • Forskningsprojektet skal inddrage patientrepræsentanter aktivt i forskerteamet i flere faser af forskningsprocessen og ansøger skal redegøre for, hvordan inddragelsen sker.

    Puljen til særlige forskningsindsatser skal søges via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond.

    For mere information, ansøgnings- og bevillingsbetingelser se siden Søg om støtte til forskning.

    Eventuelle spørgsmål kan rettes til Connie Ziegler, tlf. 39 77 80 38, Henriette Thorseng, tlf. 39 77 80 67 eller på forskning@gigtforeningen.dk

    Ansøgningsfristen er fredag den 1. november 2024 kl. 12.

     

  • Studenterpriser 2025 - 10 x 15.000 kr.

    Gigtforeningen vil gerne opfordre medicinstuderende til at specialisere sig inden for gigtområdet. Derfor uddeler vi hvert år en række studenterpriser på hver 15.000 kroner.

    Priserne uddeles til medicinstuderende eller grupper af medicinstuderende, der laver bemærkelsesværdige opgaver (kandidatopgaver/OSVAL II eller forskningsårsopgaver) inden for gigtområdet. Prisen tildeles ikke for bacheloropgaver/OSVAL I.

    For at komme i betragtning skal du senest 12 måneder efter opgaveeksamen ansøge om en studenterpris. Ansøgningen skal bl.a. indeholde en indstilling fra din vejleder og en kopi af dit karakterbevis.

    En opgave kan kun indsendes en gang, og du kan kun modtage prisen en gang. I tilfælde hvor en opgave er løst af flere eksaminander, skal alle eksaminander indsende en ansøgning i deres eget navn og notere, hvem de har løst opgaven sammen med.

    Priserne vil blive overrakt i forbindelse med Gigtforeningens repræsentantskabsmøde i maj 2025.

    Studenterpriser skal søges via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond.

    Eventuelle spørgsmål kan rettes til Connie Ziegler, tlf. 39 77 80 38, Henriette Thorseng, tlf. 39 77 80 67 eller på forskning@gigtforeningen.dk

    Der er ansøgningsfrist fredag den 14. februar 2025 kl. 12.

  • Gigtforeningens Ung Forskertalentpris

    Med prisen ønsker Gigtforeningen at hylde unge talentfulde forskere, der brænder for forskning og som bidrager med fremskridt inden for forståelse og forbedring af gigtsygdomme

    Overrækkelsen

    Gigtforeningens ung forskertalentpris tildeles hvert år til en ung forsker og overrækkes på Gigtforeningens repræsentantskabsmøde i maj måned.

    Prisen

    Prisen er på 100.000 kr. og skal anvendes på forskningsaktiviteter herunder evt. forskningsophold i udlandet.

    Indstilling af kandidaten

    Kandidater til prisen skal forske på en dansk forskningsinstitution, have en ph.d. og være under 40 år ved indstillingsfristens udløb. Den talentfulde unge forsker skal bidrage med fremskridt inden for forståelse af gigtsygdomme og bedre livskvalitet for patienterne og skal have opnået international opmærksomhed for sin indsats inden for gigtforskning.

    Forskere fra danske universiteter, hospitaler eller andre forskningsinstitutioner kan indstille en eller flere kandidater til prisen. Tidligere kandidater kan blive indstillet igen. Man kan ikke indstille sig selv, og man kan kun modtage prisen én gang.

    Indstillinger sendes via Gigtforeningens elektroniske ansøgningssystem efond.

    Indstillingen skal indeholde:

    • En beskrivelse af kandidatens talent og bidrag til fremskridt inden for gigtforskning (f.eks. generede forskningsresultater med betydning for mennesker med gigt, formidling af resultaterne og/eller ibrugtagning af nye fremskridt for mennesker med gigt)
    • Kort CV med publikationsliste

    Indstillingsfrist den 14. februar 2025 kl. 12.

    Eventuelle spørgsmål kan rettes til Gigtforeningen på tlf. 39 77 80 38 / 39 77 80 67 eller forskning@gigtforeningen.dk.

Senest opdateret 15.04.2024